Lord RP 181 Elit 2020

LEUNS VELDS LORD
Leuns Veld’s Lord (NL) är född i den Holländska Welsh Ridponny stamboken (Nederlandse Welsh Rijpony NWR )  1996.
Lord är godkänd för ridponnystamböcker  i Tyskland, Holland och Sverige.
Leunds Velds Lord har producerat minst 50 avkommor i Tyskland och Holland med placeringar i högre ponnysport, varav åtta avkommor har tävlats i internationell ponnysport. Tre av Leunds Velds Lord avkommor har startat ponny EM i dressyr (Den Ostriks Dailan, Den Ostriks Marah, Kooihuster Kempe) och en avkomma har startat världsmästerskap i körning (Lordy).
Lords avkommor finns exporterade över hela världen varav åtta avkommor har importerats till Svensk ponnysport. Importerna Luc och Miro har startat A final i ponnydressyr SM och Luc har tagit en SM silvermedalj 2019.

Leunds Velds Lord importerades till Sverige 2013, Lord har hunnit lämna trettio avkommor till ASRP stambok varav tio stycken var mellan tre och fem år 2019.
Av ungponnyer, mellan tre och fem års ålder, har hälften startat treårstest och eller kvalitetsbedömning varav samtliga erhållit utmärkelser, varav två med dubbla utmärkelser vilket fört Lord direkt upp i toppen för ridponnyhingstarnas medelvärden vid ungponnybedömningar.

Vid ungponnychampionat i dressyr har fyra avkommor startat ungponny kval och finaler som fyra och femåringar 2019. Ridsportförbundets ungponnyfinal i dressyr för femåringar 2019 segrade K2 Back in Black och Xante´ var tvåa i SPAF championatet för femåringar. Fyraåringarna Lingon och GeBe Black Nogger var fyra vid ridsportförbundets ungponnyfinal i dressyr för fyraåringar respektive kvalad till final.
Leunds Velds Lord tilldelades avelsvärdeklass A prestation och A exteriör 2013.

AVELSVÄRDERINGSBESLUT:
Leunds Velds Lord har visat att hans Svenska avkommor som ungponnyer har mycket goda sportegenskaper, avkommorna förväntas ha samma utveckling som Lords Tyska och Holländska avkommor och tilldelas avelsvärdeklass Elit 2020.

Translate »