Årets uppfödare

Varje år utses det gångna årets främste ASRP uppfödare!

En uppfödares vars framgångar under ett specifikt år fört ASRP:s avel framåt
och/eller
en uppfödare som långsiktigt fört ASRP:s avel framåt.

Här kan du läsa mer om kriterierna!


2019
Lena Börjesson Stall Ragnarp
Med medvetenhet, planering, noggrannhet i sin avel, både vad det gäller härstamningar, vad marknaden vill ha och vilka bestämmelser som gäller har många ponnyer avlats till fina sportponnyer för barn o ungdomar på Stall Ragnarp.
Här kan du läsa en av de som nominerade Lena Börjesson

GRATTIS LENA till årets uppfödare i ASRP!2017
Karin Levin Angergård, K2
För sina många fina uppfödningar som ofta återfinns i toppen på championat, utställningar och på tävlingsbanorna, sedan 2008 under prefixet K2. Karin har ägnat en stor del av sitt liv åt att förädla svensk ponnyavel.
En mycket stor insats för svensk ponnyavel gör också Karin genom de fina avelshingstar hon importerat till Sverige och som är fäder till många fina svenska ponnyer!
Karin älskar att följa sina ponnyer på de olika arenorna.

2016
Mats Mellberg
Juryns motivering: Till Årets uppfödare har styrelsen utsett Mats Mellberg med motiveringen “Lång och gedigen ridponnyuppfödning, t.ex Giocamo, Erwin P och Emmy P alla efter stoet Emma. Många nationella segrar även på SM. Mats har med sin uppfödning av ridponnyer till sin ridskola givit ridskoleryttaren Emma Tedenström grundförutsättningarna att nå 1202 poäng och därmed tävla med så stora ryttare som Tinne Wilhelmsson, Patrik Kittel och Mads Hendellowitz i poängtoppen.

2015
Anne Engqvist

2014
Stall Brännorna

2013
Fredrikdals Gård

2012
Stall Brännebäck och Rosdala stuteri

Spara