Hingstar

Här kan du i lugn och ro gå igenom de hingstar som är tillgängliga för svensk ridponnyavel.

Varje hingst som löst licens innevarande år har ett eget faktablad där du kan läsa mer om hingstens villkor och priser. Faktabladet innehåller även information om var du ska vända dig om du vill använda hingsten till ditt sto.

Observera att faktablad läggs ut så snart licensen är klar och provsvar avseende EVA och CEM är godkända och redovisade till registratorn.

Faktablad finns endast på svenskstationerade hingstar och hingstar på importsemin. För de hingstar som går på ”ett-sto-licens” – kontakta spermaimportören/hingsthållaren för mer information om vad som gäller. De ett-sto-licenshingstar som finns i listan är granskade sedan tidigare och har fått ok från nämnden att användas. Där löser/betalar man ett-stolicens själv vid intresse. Att de finns med i listan är för att underlätta för stoägare som i de fallen inte behöver samla fakta och ansöka till avelsnämnden, utan det är bara att betala licensavgiften så är det ok.
Vill man använda en annan ”yttre hingst” så kontakta avelsrådet som då behöver ha in info/fakta/meriter om hingsten för att kunna godkänna honom.